Ga naar de inhoud

Veel gestelde vragen

Wat zijn jullie openingstijden?
Maandag, dinsdag en zaterdag zijn mijn thuis werkdagen en dus de beste dagen om mij overdag aan te bereiken. Uiteraard kunt u ook in de avonduren terecht, maar ik adviseer om vooraf even te bellen: 0528-264128. Eventueel kunt u een en ander afgeven en/of ophalen op mijn werkadres in Haren, maar dit dan altijd in overleg.

Hoelang moet ik wachten tot mijn bestelling weer klaar is?
Afhankelijk van de drukte en de hoeveelheid zal uw bestelling. Gemiddeld is het binnen week klaar en heeft u van ons wel een melding gekregen dat u het weer kunt ophalen.

Hoe moet ik het aanleveren?
Filmspoelen of videotape graag aanleveren met een omschrijving per film of tape (bv. jaartal of gebeurtenis). De omschrijving gebruiken we als titel.
Tevens uw naam, adres, 06-nummer en e-mail adres graag even duidelijk vermelden

Is het verstandig om e.e.a. op DVD te zetten of is een usb stick of harde schijf beter?
Opslaan op een usb stick is de norm. De video-opname wordt dan een mp4 bestand en daarmee af te spelen op bijna elke TV en PC tevens is opslaan in de cloud, pc en/of telefoon eenvoudig te doen. Laat u e.e.a. op een usb stick zetten maak dan altijd een kopie op een computer of externe harde schijf. USB en harde schijven hebben niet het eeuwige leven en willen wel eens niet meer werken. Staan daar dan net al uw bestanden op dan is dat heel zonde.

Ook een DVD is een veilig en betrouwbaar opslag medium, maar is wel minder gangbaar tegenwoordig. Als u een nieuwe pc of laptop koopt dan zit hier zelden nog een dvd speler in. Er zijn steeds minder mensen die een DVD speler hebben of gebruiken, omdat alle films die tegenwoordig bekeken worden niet meer gehuurd maar online bekeken worden, via Netfilx, Videoland, etc.

Ook is een DVD is gevoelig voor UV-licht en krassen, bewaar dus altijd uw dvd’s in het hoesje. Dan zijn ze prima beveiligd tegen zonlicht en gaan dan jaren mee. Tevens spreekt het voor zich dat er zo min mogelijk krassen op het schijfje moeten komen, laat ze dus niet los slingeren.

Er zijn overigens nog steeds goede DVD/bluray spelers te koop van Sony, Panasonic en LG

p.s. als u e.e.a. op DVD wilt ontvangen dan graag dit vermelden, de standaard is MP4

Hoeveel past er op een usb stick?
Op een 32 Gb usb stick past ruim 25 uur aan video-opname.

Hoeveel past er op een DVD?
Op een DVD gaat normaal gesproken 120 minuten.
Videobanden kunnen wij tot 240 min. op 1 DVD overzetten.

Als ik heb gekozen voor een DVD en wil deze alsnog op een stick hebben kan dat?
Een DVD is achteraf eenvoudig te converteren naar bijv. MP4. U heeft daarvoor een DVD speler in uw pc nodig, en een eenvoudig programma (Handbrake) wat gratis te downloaden is.
Voor nader uitleg zie: https://studio-hoogeveen.nl/dvd-omzetten-naar-avi-of-mpeg/

Eventueel kunnen wij dit voor u doen, de kosten hiervoor bedragen 10,- p/stuk

Kan ik de DVD achteraf ook nog bewerken?
Ja dat kan. U moet de DVD dan wel eerst omzetten naar bijv. een AVI formaat. Daarna is de DVD gewoon in te laden in een programma als Pinnacle Studio of Magix Video.

Waarom zijn jullie zo Hoe kan het dat jullie goedkoper zijn dan jullie concurenten?
Wij hebben geen groot bedrijfspand en geen personeel, daardoor houden we de kosten laag. Tevens hebben wij een techniek ontwikkeld die ons in staat stelt om op een relatief eenvoudige maar professionele manier goede kwaliteit te leveren.

Kan ik uw resultaat van het scannen van dia’s vooraf inzien?
Ja, dat is mogelijk voor Dia’s: stuur 1 of 2 dia’s op naar ons adres, ik stuur u via e-mail de scan terug, de Dia ontvangt u via de post weer terug. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

Hoe moet ik de dia’s aanleveren?
De dia’s het liefst gewoon in de slede laten zitten (op de kop). Zit er een volgorde in de dozen, dan dit graag duidelijk nummeren.
Tevens verschillende formaten sorteren en scheiden van elkaar.

Moet ik vooraf betalen?
U krijgt als het klaar is een factuur per e-mail, we vragen u deze voor het ophalen te voldoen.

Hoe gaan jullie om met mijn privacy?
Wij garanderen uw privacy en gaan discreet en zorgzaam met uw spullen om. Daarom is soms bezorgen ook beter als sturen via de post.

Kan ik ook een extra kopie van de usb-stick of DVD krijgen?
Uiteraard zoveel als u wenst, de kosten van een extra usb is 10,- per stuk, een extra kopie van een DVD bedraagt €5,- per stuk.

Waar moet ik het afleveren of naar toe sturen?
Ons adres is: Studio Hoogeveen, Boommarter 26, 7908 XM Hoogeveen

Stuurt u het pakket ook weer terug en hoe gaat dat?
Op uw verzoek sturen wij uw bestelling weer retour. Voor het verzenden rekenen wij een standaard tarief van €10,- Dit is incl. verpakking, handeling en de kosten (6.95) van de vervoerder. Hierbij is uw pakket eenvoudig te volgen via een Track & Tracecode https://studio-hoogeveen.myparcel.me

Wij zullen zorg dragen voor een goede verpakking en een duidelijke naamsvermelding op het pakket. Voor het versturen maken wij gebruik van MyParcell / Post NL. Dit gaat via zakelijke post met een pakket zegel. Vanaf het moment dat wij het pakket hebben ingeleverd bij een afgiftepunt aanvaarden wij geen enkele aansprakelijkheid omtrent beschadiging, het niet op tijd bezorgen, vermissing, etc.

Vanaf 1 oktober 2018 verzenden wij via MyParcel een dochter onderneming van Post NL.