december 30, 2009

Veel gestelde vragen

Wat zijn jullie openingstijden?
Maandag, dinsdag en woensdag zijn mijn thuis werkdagen en dus de beste dagen om mij overdag aan te bereiken. Uiteraard kunt u ook in de avonduren terecht, maar ik adviseer om vooraf even te bellen: 0528-264128. Eventueel kunt u een en ander afgeven en/of ophalen op mijn werkadres in Haren, maar dit dan altijd in overleg.

Hoelang moet ik wachten tot mijn bestelling weer klaar is?
Afhankelijk van de drukte en de hoeveelheid zal uw bestelling, een gewone kopie is de zelfde dag klaar maar een doos met 15 of 20 filmspoelen is gemiddeld in 1 week klaar.

Hoe moet ik het aanleveren?
Filmspoelen of videobanden graag aanleveren met een omschrijving per film of band (bv. jaartal of gebeurtenis). De omschrijving gebruiken we als titel voor op de cover.

Hoeveel past er op een DVD?
Op een DVD gaat normaal gesproken 120 minuten.
Videobanden kunnen wij tot 240 min. op 1 DVD overzetten.

Is het verstandig om e.e.a. op DVD te zetten of is een harde schijf beter?
DVD opslag is veiliger dan op een usb of harde schijf.
USB en harde schijven hebben niet het eeuwige leven en willen wel eens niet meer werken. Staan daar dan net al uw bestanden op dan is dat heel zonde. Pc’s en harde schijven die in het netwerk hangen zijn kwetsbaar. Vroeg of laat wordt je een keer gehackt, dan moet je betalen om weer bij je pc te kunnen, etc. Of er wordt zonder dat u het doorheeft rond gesnuffeld in uw bestanden en e.e.a. ontvreemd of vernietigd.
Specialisten zeggen: “Het is niet de vraag of je wordt gehackt maar wanneer”. Staan al uw filmopnames op uw pc of harde schijf, Hou er dan rekening mee dat er een keer wat kan gebeuren. Maak dan zeker regelmatig een back-up en bewaar deze apart. (niet aangesloten op uw pc of in het netwerk)
Een DVD schijf is daarom nog steeds een heel betrouwbaar medium om iets op te slaan en te bewaren. Het kan niet worden gehackt, bewerkt of gewist.
Een dvd is met name gevoelig voor UV-licht, bewaar dus altijd uw dvd’s in het hoesje. Dan zijn ze prima beveiligd tegen zonlicht en gaan dan jaren mee. Tevens spreekt het voor zich dat er zo min mogelijk krassen op het schijfje moeten komen, laat ze dus niet los slingeren.

Kan ik de opname ook aangeleverd krijgen op een usb stick of harde schijf?
Wij digitaliseren uitsluitend naar DVD formaat. Dat is een wereld standaard die altijd werkt. U bent er uiteraard wel een dvd of Blu-ray speler voor nodig. Heeft u deze opname liever op een usb, dan adviseren wij deze om te zetten naar MP4. U heeft daarvoor een DVD speler in uw pc nodig, en een eenvoudig programma (Handbrake) wat gratis te downloaden is.
Voor nader uitleg zie: https://studio-hoogeveen.nl/dvd-omzetten-naar-avi-of-mpeg/

Kan ik de DVD achteraf ook nog bewerken?
Ja dat kan. U moet de DVD dan wel eerst omzetten naar bijv. een AVI formaat. Daarna is de DVD gewoon in te laden in een programma als Pinnacle Studio of Magix Video.

Waarom zijn jullie zo goedkoop?
Wij hebben geen groot bedrijfspand en geen personeel, daardoor houden we de kosten laag. Tevens hebben wij een techniek ontwikkeld die ons in staat stelt om op een relatief eenvoudige maar professionele manier goede kwaliteit te leveren.

Kan ik uw resultaat vooraf inzien?
Ja, dat is mogelijk voor Dia’s: stuur 1 of 2 dia’s op naar ons adres, ik stuur u via e-mail de scan terug, de Dia ontvangt u via de post weer terug.

Hoe moet ik de dia’s aanleveren?
De dia’s het liefst gewoon in de slede laten zitten (op de kop). Zit er een volgorde in de dozen, dan dit graag duidelijk nummeren.
Tevens verschillende formaten sorteren en scheiden van elkaar.

Moet ik vooraf betalen?
Nee, u kunt gewoon contant betalen als u de bestelling weer komt ophalen. (niet pinnen)

Hoe gaan jullie om met mijn privacy?
Wij garanderen uw privacy en gaan discreet en zorgzaam met uw spullen om. Daarom is soms bezorgen ook beter als sturen via de post.

Kan ik ook een 2e DVD  ervan krijgen?
Uiteraard zoveel als u wenst, de kosten bedragen hiervan € 5,- per stuk.

Waar moet ik het afleveren of naar toe sturen?
Ons adres is: Studio Hoogeveen, Klaverkamp 47, 7908 MK Hoogeveen

Stuurt u het pakket ook weer terug en hoe gaat dat?
Op uw verzoek sturen wij uw bestelling weer retour. Voor het verzenden rekenen wij een standaard tarief van € 10,- Dit is incl. verpakking, handeling en de kosten (6.95) van de vervoerder. Hierbij is uw pakket eenvoudig te volgen via een Track & Tracecode https://studio-hoogeveen.myparcel.me

Wij zullen zorg dragen voor een goede verpakking en een duidelijke naamsvermelding op het pakket.  Voor het versturen maken wij gebruik van MyParcell / Post NL. Dit gaat via zakelijke post met een pakket zegel. Vanaf het moment dat wij het pakket hebben ingeleverd bij een afgiftepunt aanvaarden wij geen enkele aansprakelijkheid omtrent beschadiging, het niet op tijd bezorgen, vermissing, etc.

Vanaf 1 oktober 2018 verzenden wij via MyParcel een dochter onderneming van Post NL.

http://www.myparcel.nl/