december 30, 2009

Veel gestelde vragen

Wat zijn jullie openingstijden?
Maandag, dinsdag en woensdag zijn mijn thuis werkdagen en dus de beste dagen om mij overdag aan te bereiken. Uiteraard kunt u ook in de avonduren terecht, maar ik adviseer om vooraf even te bellen: 0528-264128. Eventueel kunt u een en ander afgeven en/of ophalen op mijn werkadres in Haren of Zuidlaren, maar dit dan altijd in overleg.

Hoelang moet ik wachten tot mijn bestelling weer klaar is?
Afhankelijk van de drukte en de hoeveelheid zal uw bestelling, een gewone kopie is de zelfde dag klaar maar een doos met 15 of 20 filmspoelen is gemiddeld in 1 week klaar.

Hoe moet ik het aanleveren?
Filmspoelen of videobanden graag aanleveren met een omschrijving per film of band (bv. jaartal of gebeurtenis). De omschrijving gebruiken we als titel voor op de cover.

Hoeveel past er op een DVD?
Op een DVD gaat normaal gesproken 120 minuten.
Videobanden kunnen wij tot 240 min op 1 DVD overzetten.

Kan ik de opname ook aangeleverd krijgen op een usb stick of harde schijf?
Wij digitaliseren uitsluitend naar DVD formaat. Dat is een wereld standaard die altijd werkt. U bent er uiteraard wel een dvd of Blu-ray speler voor nodig.
Voor usb of harde schijf zijn er vele video formaten:
3GP, ASF, FLV, MPG, MPEG, MP4, AVI, WMV, MOV, DIVX, XVID, etc.
Waarvan MP4 op dit moment het meest gangbare videoformaat is.
De DVD is eenvoudig via een pc om te zetten naar het formaat van uw keuze. Op onderstaande webpagina heb ik e.e.a. uitgelegd
Zie https://studio-hoogeveen.nl/dvd-omzetten-naar-avi-of-mpeg/

Kan ik de DVD achteraf ook nog bewerken?
Ja dat kan. U moet de DVD dan wel eerst omzetten naar bijv. een AVI formaat. Daarna is de DVD gewoon in te laden in een programma als Pinnacle Studio of Magix Video.

Waarom zijn jullie zo goedkoop?
Wij hebben geen groot bedrijfspand en geen personeel, daardoor houden we de kosten laag. Tevens hebben wij een techniek ontwikkeld die ons in staat stelt om op een relatief eenvoudige maar professionele manier goede kwaliteit te leveren.

Kan ik uw resultaat vooraf inzien?
Ja, dat is mogelijk.
Voor Super8 film: wij zijn zo overtuigd van de kwaliteit dat ik u tegen kostprijs (€ 2,50) een DVD sturen met daarop enkele minuten van uw film of van zomaar een opname. Deze € 2,50 wordt weer in mindering gebracht bij een bestelling van minimaal € 25,-
Voor Dia’s: stuur 1 of 2 dia’s op naar ons adres, ik stuur u via e-mail de scan terug, de Dia ontvangt u via de post weer terug.

Hoe moet ik de dia’s aanleveren?
De dia’s het liefst gewoon in de slede laten zitten (op de kop). Zit er een volgorde in de dozen, dan dit graag duidelijk nummeren.
Tevens verschillende formaten sorteren en scheiden van elkaar.

Moet ik vooraf betalen?
Nee, u kunt gewoon contant betalen als u de bestelling weer komt ophalen. (niet pinnen)

Hoe gaan jullie om met mijn privacy?
Wij garanderen uw privacy en gaan discreet en zorgzaam met uw spullen om. Daarom is soms bezorgen ook beter als sturen via de post.

Kan ik ook een 2e DVD  ervan krijgen?
Uiteraard zoveel als u wenst, de kosten bedragen hiervan € 5,- per stuk.

Waar moet ik het afleveren of naar toe sturen?
Ons adres is: Studio Hoogeveen, Klaverkamp 47, 7908 MK Hoogeveen

Stuurt u het pakket ook weer terug en hoe gaat dat?
Op uw verzoek sturen wij uw bestelling weer retour. Voor het verzenden rekenen wij een standaard tarief van € 10,- Dit is incl. verpakking, handeling en de kosten (6.95) van de vervoerder. Hierbij is uw pakket eenvoudig te volgen via een Track & Tracecode https://studio-hoogeveen.myparcel.me

Wij zullen zorg dragen voor een goede verpakking en een duidelijke naamsvermelding op het pakket.  Voor het versturen maken wij gebruik van Post NL. Dit gaat via zakelijke post met een pakket zegel. Vanaf het moment dat wij het pakket hebben ingeleverd bij een afgiftepunt aanvaarden wij geen enkele aansprakelijkheid omtrent beschadiging, het niet op tijd bezorgen, vermissing, etc.

Vanaf 1 oktober 2018 verzenden wij via MyParcel een dochter onderneming van Post NL.

http://www.myparcel.nl/